Underhållning på nätet


Vi konsumerar inte media eller underhållning på samma sätt vi gjort tidigare. Idag har vi både fler och bättre lösningar. Vi tänkte prata lite om olika former av underhållning som idag nästan helt har flyttat in på nätet.

Film

Idag behöver vi inte längre ha stora fysiska samlingar med DVD eller VHS-fodral för att kunna ha ett bra urval av filmer när det väl är dags för filmkväll. Till och med lanseringen av nya filmer har börjat leta sig ut på nätet efter pandemin präglat som vårt liv sedan starten på 2020. Trots att bio kommer att leva kvar länge på grund av känslan så har majoriteten av oss börja förlita oss på tjänster som Netflix för vanligt filmtittande. 

Spel

För att vara tydlig så pratar vi inte om brädspel nu, även om det även finns “digitala versioner” av detta. Datorspel har länge sålts på skivor från affärer och folk har stått i långa köer för att få tag på en kopia av det nyaste spelet eller den nya expansionen. Idag kan vi med tjänster som Steam ladda ner våra spel bekvämt från våra hem. Är vi osäkra på vad vi ska testa så finns det alltid information om vad som var populärt för tillfället

 

Även om allt detta är bekvämt så är det många som ställer sig från om hur långt vi kommer att ta det. Kommer vi gå på bio om 20 år? Kommer fysiska kopior av filmer och spel ha något värde? Enligt vissa så finns det en charm med att stå i kö för något du och andra har väntat på under en lång tid. Frågar man någon annan då är det precis lika bra, om inte bättre, att prata med kompisarna över en röstchatt och ladda ner ett spel samtidigt.