Spelkonsoler


Konsolerna idag skiljer sig enormt mycket i funktion och utseende från de tidigare varianterna, däremot håller sig märken från starten kvar, däribland Sony PlayStation och Nintendo. Dagens spelkonsoler erbjuds både som stationära och trådlösa, beroende på typ av spel och behov.

På topplistan över spelkonsoler ligger Microsoft Xbox One och PlayStation 4 som stora favoriter. Resten av listan och tillhörande recensioner kan du läsa om här.

1 – Xbox One

Den efterlängtade spelkonsolen Xbox One släpps i september detta år och utlovar en spelupplevelse av bästa kvalitet och prestanda. I uppgraderingen ingår bland annat snabbare service vad gäller spelmatchning och ett system där du kan interagera musik och tv-kanaler tillsammans med ditt spelande. I utbudet av spel finns Fifa14, Halo och Call Of Duty: Ghost.

2 – Playstation 4

Sony PlayStation 4, eller PS4 som det förkortas, släpptes i år och är den nyaste versionen av PlayStation. På topplistan över spel som släpptes i samband med lanseringen av PS4 finns The Last of Us Remastered, Destiny och Rayman Legends.

3 – Nintendo Wii U

Nintendo Wii U är en annorlunda spelkonsol jämfört med de tidigare nämnda. Konsolen släpptes år 2012 och är en portabel konsol som inte behöver kopplas till tv:n. Spelen ligger alltså redan i konsolen och är ett populärt alternativ för den som vill kunna spela på resande fot. Konsolen är bland annat utrustad med kamera, mikrofon och rörelsesensor. Bland populära spel hittas Mario Kart, The Legend of Zelda och Monsterhunter.

Datorspel

För dig som är mer intresserad av spel på datorn än tv-spel behövs inga konsoler, de flesta spel går att spela direkt online eller via en spelplattform. I takt med att datorerna blivit bättre och bättre har även spelen vuxit i kvalitet. På en dator du spela allt ifrån internetbaserade spel till spel på skiva.

Köpa spelkonsol

Spelkonsoler, datorer och tillhörande spel hittar du hos en återförsäljare som bland annat CDON eller hos alla större elektronikkedjor om du föredrar att handla direkt i butik.