Spela schack


Det finns många roliga spel som underhållning både i verkliga livet och online och idag kan man förutom att spela olika casinospel på dator och telefon faktiskt också spela schack online.

Brädspel

Schack är ett brädspel som är utformat för två personer. Det är ett strategispel där man noga bör tänka igenom varje drag. Själva spelet sägs ha uppfunnits av flera olika länder. Den teori som har störst stöd är att det har uppfunnits i Indien på 500 talet och hette då Chaturanga, å andra sidan så har också perserna blivit erkända som uppfinnare av schackspelet då det har hittats schackpjäser på utgrävningar i Persien. Därav sägs det vara ett Indo-iranskt brädspel som via Ryssland sedan spreds till Europa. I Europa fick även damen i spelet en kraftfullare roll än den haft tidigare.

Har det funnits sedan 100 talet?

En annan teori är att spelet utvecklades från det Kinesiska Schacket som funnits ända sedan 100 talet och med tanke på att den äldsta kända referensen till schackspelet är en mästare som regerade mellan år 224 till år 241, så kan man nog säga att det är en indikation på att spelet är så pass gammalt. Att spela mot en dator är något som funnits under några år nu och i dagsläget är det möjligt att även möta motståndare online i detta populära strategispel. Det är inte ett snabbt spel utan ett spel med prestige.