Se på film och TV i datorn


Tiden när man behövde anpassa sitt liv efter kanalernas tablåer är sedan länge förbi. Numera kan man själv välja när man vill se på olika program, allt detta tack vare Internet. Dessutom går det även att se de senaste filmerna direkt i datorn med hjälp av olika streamingtjänster och liknande.

De så kallade play-tjänsterna är något som revolutionerat TV-tittandet i grunden. Först ut på banan var SVT Play som lanserades år 2006. Efter det har även de andra kanalerna hakat på och idag går det att se i princip alla program direkt på nätet med undantag för en del utländska serier. Har man missat ett program gäller det dock att inte vänta för länge med att gå in och titta på det eftersom många program endast är tillgängliga max 30 dagar efter sändningstillfället, en del ännu kortare.

Numera går det även att se live-sändningar direkt i datorn, vilket inneburit att man inte ens behöver ha en TV för att kolla på fotbolls-VM, vilket var fallet för några år sedan.

På de senaste åren har det även blivit möjligt att se filmer direkt på datorn utan att behöva ladda ner via någon fildelningstjänst eller motsvarande. Med hjälp av tjänster som Netflix och Viaplay går det att se tusentals filmer för en inte alltför dyr peng och dessutom i bra kvalitet.