Nätpoker


Onlinespelandet har ökat rejält de senaste åren och nätpokern bidrar till en stor del av ökningen. Spänningen i kombination med den skicklighet som krävs lockar många spelare som vill tjäna extrapengar eller i vissa fall försörja sig på pokern.

Lär dig spela poker

Att bli riktigt bra på poker kräver gott om träning. Om du vill lära dig spela finns det bland annat en pokerskola på Betsafe. Det finns även böcker skrivna av pokerproffs som kan vara till hjälp, bland annat från pokerproffset David Sklansky och San Harrington.

Poker

Texas hold’em

Den mest populära pokerformen och den som finns på nästan alla kasinon är Texas hold’em. Texas är tillsammans med en annan vanlig pokerform, Omaha, en typ av poker där spelarna har ett visst antal gemensamma kort. I Texas hold’em har varje spelare två så kallade hållkort var som de inte visar för någon annan. Beroende på hur många omgångar spelet fortgår har varje spelare dessutom tre till fem gemensamma kort. Tre av dem delas ut efter första satsningsrundan och därefter ytterligare ett efter andra samt tredje.

Poker som yrke

Somliga har tagit pokerspelandet ett steg längre och gjort en karriär av att spela online. Ett exempel på en framgångsrik svensk spelare är Viktor Blom, född 1990. När han var endast 18 år började han med 2 000 amerikanska dollar på en pokersajt och förvandlade dem på två veckor till 1 500 000 dollar. Därefter började han använda sig av namnet Isuldur1 och det är under det han numera är känd. Bland hans framgångar kan nämnas segern i PokerStars Caribbean Adventure då han en summa motsvarande hela 8,7 miljoner svenska kronor.

Spela smart

Inte många lyckas försörja sig på att spela poker och bara en handfull blir rika. Även de bästa spelarna förlorar pengar, men det som skiljer dem från andra är att de spelar efter vissa strategier och att de i längden vinner mer än de förlorar. Satsa endast det du har råd med och öva upp din skicklighet för att kanske med tiden göra dig en karriär som professionell pokerspelare.