Måsten för nutidens dator


shutterstock_222709051

Vad som behövs och inte brukar man säga beror på vad man ska använda datorn till. Men vi vet några saker som man alltid ska ha om man har en dator, vare sig det är laptop eller en stationär dator.

Virusprogram

Du som bara kör på en liten trialversion av ett virusprogram och aldrig uppgraderar till den fulla versionen, kommer garanterat alltid ha mer problem med din dator än någon som ser till att skydda den.

Laptoptillbehör

Du som har en laptop kan få ut samma effekt som någon med en stationär dator med några extra tillbehör. För att få ett fylligare ljud ska man ha ett par bra hörlurar eller högtalare. För att vara säker på att aldrig vara utan batteritid är det bra att ha en laddare hemma och en laddare som bor i väskan eller ryggsäcken. Vart du än befinner dig kan du ladda upp datorn.

Ergonomiska musmattor och datormöss

Sitter du vid datorn ofta och flera timmar i sträck? I så fall behöver du rätt stöd för armen för att inte drabbas av musarm: det är en molande, brinnande smärtan i leder och muskler kring hand och arm som kan ta flera månader att träna bort. Det finns datormöss som ser till att du måste hålla i dem på rätt sätt och musmattor med upphöjda ytor där du ska vila handleden för extra avlastning.