Komplement till datorn


Datorn behöver ofta lite tillbehör för att fungera optimalt. Vare sig man har laptop eller stationär dator kan man köpa till några extrasaker som förgyller upplevelsen framför datorn.

Extern hårddisk

Väldigt bra att ha. Om datorn för någon anledning skulle sluta fungera så påverkas vanligtvis inte den externa hårddisken. Brukar man ha stora filer på datorn kan en extern hårddisk lämna mer utrymme så datorn den inte blir långsam på grund av överbelastning. Det finns hårddiskar som är 50 GB (gigabyte) stor och dem som rymmer 5 TB (terabyte).  En extern lagringsenhet är också bra för att kopiera viktigt material som man inte vill förlora. Om du funderar på att köpa en kan du kolla in det här testet som gjordes av PC För Alla.

Laddare

En laptop eller surfplatta kommer alltid med en strömkabel så den kan laddas eller stå stationärt. Med tiden kommer den att genomleva mycket mer hantering än en strömkabel till stationära datorer. Den får mer slitage och står man där utan en strömkabeln så har datorn inte lång livslängd. Därför borde man alltid köpa in så man har en extra. Även om sladden håller kan det vara bra att ha en som är inkopplad hemma där datorn vanligtvis brukar stå och en annan som man tar med på resande fot.

USB-minnen

Som en extern hårddisk fast mindre och mycket mer portabel. Det som är bra med USB-minnen är att det går snabbt att överföra saker mellan minne och dator samt att de håller mycket information. De största minnena just nu håller runt 64 GB. Minnena går numera att koppla in i din SmartTv också så du kan lyssna på musik och se filmer från dator på TV: n. Ska man på semester kan man också ta med sig tusentals låtar utan att ta upp en massa plats i packningen. Detsamma gäller om man ska på affärsresa och behöver ha åtkomst till många dokument.