Dreambox


Dreambox en relativt ny variant av digital TV-box. Det som skiljer dessa mot tidigare boxar, och som även ligger bakom dess popularitet, är flera unika punkter.

Öppen källkod

KubikFör det första har Dreambox ett öppet operativsystem som bygger på Linux. Med andra ord kan de som tycker om att programmera själv förändra vilka funktioner som boxen ska ha. Detta går att likna med det öppna operativsystemet Android som finns på mobiltelefoner och som vem som helst kan programmera appar till. Tack vare denna öppenhet finns det mängder av program att ladda hem till boxen som programmerar tillverkat.

Enkel att använd

För det andra är den mycket enkel att använda för att exempelvis streama film från mobiltelefonen till boxen och därigenom kunna se det direkt på TV:n. Boxen fungerar med många olika plug-ins såsom VLC Media Player som fungerar bäst när man vill streama videos. Utöver det är det även möjligt att spela in program på boxen. PÅ senare år har det också kommit ut en del spel som går att spela på Dreamboxen, bland annat klassikerna Pac-Man och Tetris.

För det tredje är den uppskattad för att den tar emot de allra flesta olika abonnemangskort som finns på marknaden. Man behöver alltså inte ha en box för Viasat och en för Canal+ längre då Dreambox kan ta emot bägge.